Novo ruho Galerije Ivo Robić u Garešnici

TZ Sjeverna Moslavina i Grad Garešnica ulažu velike napore i trud kako bi se nastavilo s brendiranjem našeg svjetski poznatog pjevača. Sama galerija, kutak u Centru za posjetitelje Natura 2000, u kojem se mogu vidjeti brojni predmeti iz Robićeve ostavštine, otvorena je prošle godine tijekom Gariglazbijade, a ove godine, na Robićev rođendan, proširena je još jednom prostorijom. Danas je Galerija postala još vidljivija jer su ulazna vrata oblijepljena velikim posterom /naljepnicom s njegovim likom kao i nazivom  „Galerija Ive Robića“.

Podsjećamo, Ivo Robić bio je jedan od rijetkih umjetnika čija je domaća i inozemna karijera blistala gotovo pola stoljeća. Na svojim počecima bio je jedini pjevač čije su se ploče mogle naći u glazbenim prodavaonicama i top listama Europe i ostatka svijeta.

Mr. Morgen, kako su ga mnogi njegovi obožavatelji od milja nazivali zahvaljujući njegovom velikom hitu, bio je i ostao jedini Hrvat koji je uspio preteći glazbene legende poput Franka Sinatre i Elvisa Presleya. Rado je dolazio u Garešnicu, družio se s mještanima u svratištu Brajdić, pjevao je i nastupao s lokalnim glazbenim sastavima. Nekoliko je puta održao koncert u Hrvatskom domu. Godine 1997. dobio je nagradu Porin za životno djelo.

Izložba se može pogledati svakim radnim danom od utorka do subote od 8-16 sati.

Nema postova za prikaz