Županijska ulaganja u zdravstvo

Župan Marko Marušić danas je bio u radnom posjetu Daruvaru. U pratnji gradonačelnika Damira Lneničeka, pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade Andreje Bengez, ravnatelja Doma zdravlja BBŽ Michella Gruičića te predstavnika izvođača radova, obišao je prostor školskog dispanzera u kojem su u tijeku unutarnji radovi, a potom i dječjeg dispanzera, gdje su radovi privedeni kraju. Za prostor školskog i dječjeg dispanzera u Daruvaru ukupno je izdvojeno oko 280 tisuća eura.

Velik je značaj za grad jer to označava ostanak pedijatrice u gradu, obnovu dispanzera, ali i samog Doma zdravlja, istaknuo je daruvarski gradonačelnik Lneniček.

Ovo je tek jedan u nizu objekata zdravstvenih ustanova Bjelovarsko-bilogorske županije u koje se ulagalo s ciljem obnove i uređenja, istaknuo je župan Marušić. Tako je za obnovu Doma zdravlja BBŽ uloženo više od 600 tisuća eura što je najveće ulaganje do sada. Također, u tijeku je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za energetsku obnovu zgrada domova zdravlja u ispostavama Daruvar i Grubišno Polje, dok se rezultati natječaja za Garešnicu još čekaju. Veliki su to projekti koji će smanjiti troškove i doprinijeti što boljim uvjetima rada, a cilj je imati što kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu, smatra Marušić. Zdravstvo je važno, stoga građanima treba omogućiti što bolje i fleksibilnije ordinacije, a i liječničkom je osoblju važno omogućiti što bolje uvjete za rad kako bismo ih zadržali u našim mjestima, zaključio je župan Marušić.

Izvor: BBŽ/Radio Daruvar

Nema postova za prikaz