Zasjedalo garešničko Gradsko vijeće

U Garešnici je danas održana sjednica Gradskog vijeća Grada Garešnice. Na Aktualnom satu našlo se pitanju o nedozvoljenom spaljivanju otpada, koje je postavio Anđelko Matijaš (HDZ), kao i ono Branka Živodera (HSU) ima li netransparentnog korištenja eu-sredstava te istraga protiv odjela i zaposlenika gradske uprave. Gradonačelnik Josip Bilandžija (HDZ) to je demantirao, rekavši da postoji nadzor i da se projekti provode u skladu s troškovnikom:

Također je naglasio da nema nikakvih istraga:

Vezano uz nedozvoljeno spaljivanje otpada na okućnicama, što se često događa na području Kaniške Ive gdje dio mještana spaljuje otpad kako bi došli do sekundarne sirovine, pri čemu zagađuju okoliš stvarajući dim i nepodnošljiv smrad, u svom odgovoru gradonačelnik Josip Bilandžija osudio je takve postupke i zamolio neodgovorne pojedince da to više ne čine. U protivnom, komunalni redar može ispisati kaznu, a vatrogasci ugasiti takvu vatru, o čemu se raspravljalo i na sjednici Stožera civilne zaštite, rekao je Bilandžija. Aktualni sat izravno je prenošen u programu Krugovala 93,1 MHz Garešnica.

Na Dnevnom redu je bilo i izvješće o radu gradonačelnika za drugi dio prošle godine  te više izvješća o radu ustanova za 2023. godinu: knjižnice, dječjeg vrtića, Osnovnih škola Garešnica i Trnovitički Popovac, Policijske postaje Garešnica i Javne vatrogasne postrojbe. Također, Javne ustanove za upravljanje Centrom za posjetitelje te ujedno razrješenje ravnateljice Nene Salopek i imenovanje vršitelja dužnosti novog ravnatelja, Johana Hime, što je izglasano uz jedan glas protiv, Domagoja Balje iz Domovinskog pokreta.

Pred vijećnicima se našao i izbor Odbora za umirovljenike, osnovanog u prosincu prošle godine. U Odbor su imenovani Branko Živoder, predsjednik te Mira Vukašinec i Vjekoslav Filipec kao članovi. Vijeće je razriješilo i imenovalo nove članove u još nekoliko odbora, pa je tako umjesto Evelyn Muhvić, kao članice Odbora za proračun, financije i imovinu, imenovan Mario Pavlović. Nova je i članica Odbora za Statut i poslovnik, Mira Vukašinec, umjesto Slavice Rukavina. Maju Delić u Odboru za mlade zamijenila je Paula Popović.

Donijeta je i Odluka o dodjeli javnih priznanja, uz Dan grada Garešnice.

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević čestitali su ženama na sjednici Međunarodni dan žena te ih darivali ružama!

Nema postova za prikaz