U Pakracu otvoren ured Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja

Prilikom obilježavanja Dana grada Pakraca, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je u pratnji gradonačelnice Anamarije Blažević, posjetio nedavno otvoreni ured Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu. Tom je prilikom naglasio važnost rada ureda za sve branitelje toga kraja i članove njihovih obitelji kako bi im se tako pružila potrebna pravna, socijalna i psihološka pomoć.

U traganju za najučinkovitijim mogućnostima pružanja odgovarajuće pomoći, još 1995. godine započeo je razvoj mreže Centara za psihosocijalnu pomoć. Od tada do danas, ustrojena je mreža u kojoj je ukupno 21 Centar za psihosocijalnu pomoć, u svim županijama Republike Hrvatske.

Ministar Medved naglasio je važnost ovog projekta i dostupnost kako županijskih centara, tako i ovog ureda u Pakracu svim braniteljima kako bi informirali i pružili psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na tome području koji su u potrebi (pravna, socijalna, psihološka pomoć, informiranje vezano za mogućnosti daljnjeg školovanja, zapošljavanja i sl.) i tako omogućili njihovu učinkovitu psihosocijalnu integraciju.

Kako bi bili proaktivni u ostvarenju tog cilja, Ministarstvo hrvatskih branitelja će uz postojeće letke tiskati i brošure te izraditi promotivne video filmove koji će sadržavati sve relevantne informacije i kontakte područnih ureda kojima se mogu obratiti, a u planu su i redovna stručna predavanja i prezentacije.

Izvor: Grad Pakrac

Nema postova za prikaz