Ulaganja u zdravstvo BBŽ veća nego ikada, poručio župan Marušić na sjednici Županijske skupštine

Današnja sjednica skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije započela je Aktualnim satom na kojem su bila dva pitanja: ono Damira Bajsa (s Damir Bajs Nezavisne liste) o broju zaposlenika županijske uprave te Zorana Bišćana (HDZ) o tome što je s primarnom zdravstvenom zaštitom nakon što je bjelovarska Opća bolnica suvremeno opremljena. Ulaganja nikada nisu bila veća, iznad 600.000 eura, zaključio je župan Marko Marušić.

Slijedi energetska obnova zgrada, pa tako i Doma zdravlja u Garešnici, dodao je župan Marušić.

Za što kvalitetniju zdravstvenu skrb i bolje uvjete rada, ulagalo se i u ljude, pojasnio je župan, 180.000 eura za specijalizacije, tako da je više njih došlo nego otišlo.

Ujedno je prisegnula članica Županijske skupštine Ivana Sabljak Murlin s liste SDP-a, koju je mijenjao Slaven Đurđević, a sada je aktivirala mandat koji je bio u mirovanju. Vezano za broj zaposlenika u Županiji, 24 je otišlo, a 21 je novi, tako da ih je ukupno troje manje, rekao je župan.

Župan Marušić podnio je Izvješće o radu za drugi dio prošle godine, koje je prihvaćeno s 22 glasa za i sedam protiv. Županija više nije među najnerazvijenijima, poručio je.

Bile su 33 točke Dnevnog reda, uglavnom tekuće tematike i usvajanje izvješća od strane Županije kao osnivača tvrtki i ustanova. To se odnosi i na program rada i financijski plan Javne ustanove Zavoda za prostorno planiranje BBŽ za 2024., s projekcijama za iduće dvije godine. Također, na Županijsku upravu za ceste, uz davanje suglasnosti za dugoročno zaduživanje ŽUC-a. Pred županijskim vijećnicima se našla i Odluka o dodjeli javnih priznanja županije za ovu godinu, koja se dodjeljuju uz Dan županije u lipnju.

Nema postova za prikaz