BBŽ povećala sredstva Javnog poziva za financiranje programa udruga od interesa za opće dobro

Javni poziv za financiranje programa i projekata koje provode udruge od interesa za opće dobro i vjerske zajednice raspisan je 15. ožujka, na temelju odluke bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića.

I ove godine osigurali smo sredstva za udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Realnim i racionalnim upravljanjem županijskim proračunom, sredstva smo iz godine u godinu uspjeli povećati. Pa smo tako 2022. godine za ovu istu namjenu osigurali 40 tisuća eura, 2023. godine 65 tisuća eura, a ove 2024. godine 75 tisuća eura što je za razliku od 2022. godine gotovo dvostruko više. Upravo to i obećali smo na početku našeg mandata. Pozivam sve koji ispunjavaju uvijete da se jave na ovaj natječaj“, rekao je Marušić.

Prijavitelji mogu biti udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koje zadovoljavaju javne potrebe građana i pridonose razvitku i općem napretku Županije. Područja djelovanja koja se financiraju (prema klasifikaciji djelatnosti udruga):

1. Branitelji i stradalnici

2. Demokratska politička kultura

3. Hobistička djelatnost

4. Ljudska prava

5. Održivi razvoj

6. Socijalna djelatnost

7. Zaštita zdravlja

8. Zaštita okoliša

Javni poziv objavljen je na županijskim mrežnim stranicama i bit će otvoren do 26. travnja 2024. godine. Raspoloživi iznos je 75 tisuća eura, dok je najveći traženi iznos 1100, a najmanji 400 eura.

Nema postova za prikaz