Roditeljski sastanak u garešničkom dječjem vrtiću

Svaka ustanova u svojem se radu vodi misijom i vizijom, radi osiguranja što bolje kvalitete. Tako si je i ravnatelj garešničkog Dječjeg vrtića „Maslačak“ Dalibor Weiser, postavio jasne vizije i ciljeve za rad, a sve počinje na dobroj suradnji vrtićkog osoblja i roditelja.

U skladu s tim, u garešničkom je dječjem vrtiću krajem prošloga tjedna održan roditeljski sastanak za sve roditelje polaznika vrtića. Prije toga, roditelji su dobili anonimnu anketu o zadovoljstvu radom Dječjeg vrtića „Maslačak“, koju je ispunilo 184 roditelja.

Cilj sastanka bio je ispitati zadovoljstvo te dobiti prijedloge u cilju poboljšanja suradnje i odnosa roditelja i odgajatelja radi dobrobiti i zadovoljstva djece. Odazvalo se puno roditelja koji su se aktivno uključili u raspravu, a izabrana je i nova predstavnica roditelja u upravno vijeće vrtića, Kristina Smiljić.

Jedna od važnih sastavnica odgojno-obrazovnog rada u predškolskoj ustanovi je suradnja s roditeljima. Cjelokupni razvoj djeteta ovisi o suradnji i podršci, te je odgovornost obostrana. Za ostvarenje prve stepenice ka kvalitetnoj suradnji, neizostavna je kvalitetna komunikacija između roditelja i odgojitelja, odnosno stručnih suradnika. Komunikacija koja potiče partnerstvo treba biti fokusirana na dijete, njegova postignuća i zajednički cilj“, kazao je ravnatelj Weiser. Također, Weiser je zahvalio roditeljima na sudjelovanju, ukazanom povjerenju i potpori, dodavši kako se nada još boljoj suradnji i još većem zadovoljstvu vrtićem u budućnosti.

Nema postova za prikaz