Projektna dokumentacija za jednosmjenski rad OŠ Mate Lovraka Kutina

Ugovor o izradi projektne dokumentacije za jednosmjenski rad Osnovne škole Mate Lovraka u Kutini u vrijednosti 41.666,25 eura s PDV-om danas je potpisan s tvrtkom GEO – RAD d. o. o. iz Rijeke.

Projektom će se dograditi i opremiti Osnovna škola Mate Lovraka – istočna zgrada što uključuje dogradnju i opremanje 6 dodatnih učionica, kuhinje i blagovaonice te popratnih prostorija potrebnih za funkcioniranje škole. U tijeku je priprema projekta te se očekuje prijava projekta na EU natječaj sredinom 2024. godine. Ako projekt bude odobren, završetak provedbe projekta se očekuje sredinom 2026. godine.

S obzirom na to da je OŠ Mate Lovraka jedna od najstarijih škola na ovom području te se nastava odvija u dvije zgrade između kojih prolazi prometnica, ovakva organizacija nastave je od iznimnog značaja za učenike i djelatnike iz više aspekata. „Ove godine naša škola obilježit će 235. godišnjicu te ju u ovom trenutku pohađa oko 400 učenika. Ne treba posebno naglašavati koje su prednosti takvog odgojno-obrazovnog rada i za učenička postignuća, ali i za organizaciju obiteljskog života učenika te sigurnost u prometu. Drago mi je što krećemo u realizaciju ovog projekta u suradnji sa svima uključenima“, poručila je ravnateljica OŠ Mate Lovraka Vedrana Banda.

Trenutno je u pripremi i projekt dogradnje i opremanje Osnovne škole Stjepana Kefelje, a isto tako u svrhu prelaska u jednosmjenski rad i uvođenja cjelodnevne nastave. Do sada je utrošeno u obnovu osnovnih škola oko 3 milijuna eura, uglavnom se radilo o energetskim obnovama, pri čemu je sufinanciranje iz EU fondova iznosilo kod 2 milijuna eura. Prelazak u jednosmjenski rad svih osnovnih škola na području Grada Kutine će obuhvatiti investicije od oko 7 milijuna eura pri čemu se većina sredstava planira osigurati iz EU fondova“ rekao je Mišel Novosel, voditelj projekta.

Izvor: Grad Kutina

Nema postova za prikaz