Nastavak programa „Zaželi“

Foto: Načelnik Općine Berek Mato Tonković na uručivanju ugovora

Program za pomoć u kućama starijim i nemoćnim osobama „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ nastavlja s provedbom. Naime, krajem ožujka Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju za 154 projekta ukupne vrijednosti 122.296.500,00 eura bespovratnih sredstava za program „Zaželi“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda plus i sredstvima Državnog proračuna.

Tako je ove srijede, 3. travnja u Zagrebu potpisano 39 ugovora čija je vrijednost veća od 29 milijuna eura. Među dobitnicima sredstava su i Općina Hercegovac s 384 tisuće eura, Općina Berek s 288 tisuća, Grad Pakrac i partneri s milijun i 485 tisuća, više udruga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i nekoliko kutinskih udruga među kojima i Gradsko društvo Crvenog križa u vrijednosti od 450 tisuća eura. Sredstva su dobila i općine Dežanovac, Končanica, Sirač i Štefanje.

Programom se osigurava povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Provedbom projekta, omogućit će se zapošljavanje više od 600 osoba koji će pružati usluge potpore i podrške za više od 3,7 tisuća starijih i osoba s invaliditetom.

U Pakracu će se danas u Gradskoj vijećnici kurije Janković uručiti 30 ugovora o radu pružateljima usluga pomoći u kući u sklopu projekta Zaželi IV – „Zlatne ruke“ koji će tijekom 33 mjeseca pružati pomoć u kući i skrbiti za starije i nemoćne te osobe s invaliditetom na području Grada Pakraca. Nositelj projekta je Grad Pakrac, a partneri su Udruga slijepih Pakrac-Lipik i Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac.

Nema postova za prikaz