Javni poziv za prijavu korisnika u projekt „Zaželi jednakost“ na području općina Veliki Grđevac i Velika Pisanica

Općina Veliki Grđevac, u partnerstvu s Općinom Velika Pisanica, u sklopu projekta iz natječaja „Zaželi-prevencija institucionalizacije” objavila je Javni poziv kojim poziva sve zainteresirane građane starije od 65 godina i/ili odrasle osobe s invaliditetom da se prijave za sudjelovanje kao krajnji korisnici. Prijavom se ostvaruje pomoć u kući, odnosno pomoć pri organiziranju prehrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene te se osiguravaju potpore za druge svakodnevne potrebe.

Prijava na Javni poziv podnosi se na Obrascu prijave za korisnike koji se može preuzeti s mrežnih stranica općina ili osobno u općinama. Više informacija o tome tko se može prijaviti i kako se prijaviti dostupno je na mrežnim stranicama općina. Navedena dokumentacija dostavlja se osobno ili poštom na adresu (ovisno prema prebivalištu): Općina Veliki Grđevac, Trg Mate Lovraka 3, 43270 Veliki Grđevac ili Općina Velika Pisanica, Trg hrvatskih branitelja 3, 43271 Velika Pisanica.

Planirani početak pružanja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu u okviru ovog projekta je od lipnja 2024. godine i traje zaključno s ožujkom 2027. godine. Kako bi se osiguralo da se pomoć pruži najpotrebnijim osobama, prilikom odabira krajnjih korisnika prednost će imati osobe lošijeg zdravstvenog stanja, starije osobe i osobe slabijeg imovinskog statusa. Pružanje potpore planirano je najdulje u trajanju od 33 mjeseca.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda Plus program „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“ – „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, projekt „Zaželi jednakost“, osiguranim bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Nema postova za prikaz