Gareščanka Claudia Mihoković na izboru za Miss Universe Hrvatske

Foto: Miss Universe Croatia

Na ovogodišnjem izboru za Miss Universe Hrvatske, koji će se održati 6. svibnja u Zagrebu, za titulu najljepše natjecat će se 15 finalistica. Svoju predstavnicu ima i Garešnica, a to je Claudia Mihoković iz Velike Trnovitice. Izbor Miss Universe Hrvatske nacionalno je natjecanje na kojemu se biraju predstavnice Hrvatske za svjetsko natjecanje ljepote Miss Universe.

Početak priprema finalistice očekuje u Zagrebu, gdje će snimati promotivne razglednice i birati garderobu koju će nositi na izboru, dok u nastavku priprema djevojke odlaze u Dubrovnik gdje ih očekuje prvo službeno fotografiranje te uvježbavanje koreografije.

Finalisticama izbora na pripremama u Zagrebu i Dubrovniku pridružit će se i Andrea Erjavec, aktualna Miss Universe Hrvatske. Novu Miss Universe Hrvatske, koja će predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe sredinom studenoga u Meksiku, dobit ćemo početkom svibnja. Uz to, pobjednicu ovog natjecanja očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija jedne zagrebačke škole za četverogodišnji dodiplomski ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura. Osim u Meksiko, pobjednicu kao posebnu gošću očekuje i putovanje u Dubai u listopadu.

Ovogodišnja novost natjecanja je i sudjelovanje udanih žena. Naime, nakon što su se na posljednjem svjetskom izboru Miss Universe po prvi put u povijesti natjecale udane žene i majke, taj se trend pokrenuo i u Hrvatskoj. Tako će ove godine na izboru za Miss Universe Hrvatska sudjelovati i dvije udane žene.

Donosimo i popis finalistica za Miss Universe Hrvatske 2024.:

1. Laura Aleksa, 18, Đakovo
2. Sara Antić, 18, Zagreb
3. Dajana Barišić, 19, Gradište
4. Hannah Anastasia Bičanić, 23, Zagreb
5. Lorena Čačija, 18, Rijeka
6. Zrinka Ćorić, 22, Dubrovnik
7. Anastasia Ičević, 22, Vukovar
8. Matea Ilić, 20, Podgrađe
9. Sofya Kotava, 19, Rijeka
10. Marta Leković, 22, Jezera
11. Ana Marjolović, 28, Zagreb
12. Arijana Martinović, 18, Vinkovci
13. Claudia Mihoković, 28, Garešnica
14. Vlatka Pačarić, 21, Slatina
15. Lana Vuković, 20, Split

Nema postova za prikaz