U Garešnici narušavan javni red i mir

Prvo ovotjedno izvješće Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske donosi rezultate vikend akcije kontrole prometa. Zabilježeno je 85 prometnih prekršaja, od kojih se 10 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, 44 na prekoračenje brzine, 8 na nekorištenje pojasa, jedan na upotrebu mobitela pri vožnji te 22 ostala prekršaja.

Dogodile su se 4 prometne nesreće, od kojih jedna s dvije lakše ozlijeđene osobe u Narti. Evidentirano je 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, od čega se ističe provala u kuću i više krađa. U nedjelju prijepodne u Klokočevcu je provaljeno u obiteljsku kuću u vlasništvu 35-godišnjaka iz koje je nepoznati počinitelj ukrao nakit u vrijednosti oko tisuću eura. 53-godišnjak je prijavio kako mu je netko na sajmu u Gudovcu iz odjeće ukrao novčanik u kojem su se nalazile osobne isprave, bankovne i druge kartice te novac, a novčanik je iz obiteljske kuće u Bjelovaru ukraden i 18-godišnjaku. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja i ukradenih predmeta.

Dogodila su se i dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. Jedan je zabilježen jučer navečer u Garešnici ispred benzinske postaje gdje je 26-godišnjak verbalno, a potom i fizički napao 22-godišnjaka primivši ga za vrat i odgurnuvši tako da je mladić pao na tlo. Protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedlog. Drugi slučaj se zbio u petak na bjelovarskom parkiralištu trgovačkog centra gdje je nepoznati vozač upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka neprimjerenom brzinom te je naglo kretao, kočio i „driftao“ vozilom, zaletavao se i kružio parkiralištem tako da škripa gumama. Zbog takvog ga je neprimjerenog ponašanja, 40-godišnjak snimao mobitelom. Kada je vidio da je sniman, vozač je izašao iz automobila i verbalno napao, a zatim i naguravao snimača i 26-godišnjakinju koja ih je nastojala razdvojiti. Prestao je s napadom kada je muškarac obrisao snimku. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska vozača te optužni prijedlog.

Nema postova za prikaz