U Garešnici održan 18. Kup jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu

U Garešnici je ovoga vikenda održan 18. Kup jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu, disciplinom „Lov ribe udicom na plovak“ ekipno i pojedinačno. Radi se o međunarodnom natjecanju, na kojem je nastupilo 12 ekipa iz 6 zemalja – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Službeni treninzi krenuli su u petak, 19. travnja ujutro, dok je svečano otvaranje natjecanja održano istoga dana od 17 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici uz brojne uzvanike i goste, a nastupila je i Mješovita vokalna skupina MedjuWodje Gareš’kog kulturnog centra. Samo natjecanje održalo se u subotu i nedjelju od 10 do 14 sati kada je i vagan ulov. U nedjelju popodne bilo je proglašenje rezultata, domjenak i svečano zatvaranje KUP-a te dodjela nagrada i priznanja u društvenom domu u Kajgani.

Ekipno su prvo mjesto odnijeli domaćini iz garešničke Ilove u sastavu Dražen Bengez, Josip Kutlić i Renato Hynek. Drugo mjesto pripalo je ekipi Brestanica Krško iz Slovenije u sastavu Zdravko Bregar, Janez Kozole i Srećko Lamut, dok se za treće mjesto izborila ekipa Peski Đurđevac u sastavu Ivica Vrabec, Tvrtko Krešić i Dino Jeftimov.

Kada je riječ o pojedinačnom uspjehu, najboljim se pokazao Filip Budić iz ekipe Rudar Bor iz Srbije. Drugo mjesto pripalo je Josipu Kutliću iz garešničke Ilove, dok je treći bio Ivica Vrabec iz ekipe Peski Đurđevac. Domaćin natjecanja bilo je Športsko ribolovno društvo Ilova, a natjecanje se održalo na jezeru Skresovi. Bila je to prilika da gostujuće ekipe upoznaju prirodne, ali i kulturne ljepote grada Garešnice.

Predsjednik Športskog ribolovnog društva Ilova Dražen Bengez, pohvalio je organizaciju te sve sudionike na korektnoj borbi: „Pripremili smo se, domaćini smo pa dobro poznajemo vodu i način ribolova. Moram pohvaliti fer i korektnu borbu svih ekipa. Zahvaljujem suorganizatoru Hrvatskom športsko ribolovnom savezu, Gradu Garešnici koji je podržao natjecanje, Turističkoj zajednici Sjeverna Moslavina i Športsko ribolovnom društvu Ilova Garešnica. Izuzetno sam zadovoljan s organizacijom, a pričajući sa svim natjecateljima vidim da su svi oduševljeni s gostoprimstvom, odličnom organizacijom i ljepotom naše staze“. Uz domaćine koji su predstavljali ŠRD Ilovu, rezerva je bio Željko Kljajić, a kapetani su bili Marko Kutlić i Dražen Štajduhar.

Nema postova za prikaz