BBŽ sufinancirala nabavu novog kombi vozila bjelovarskoj Udruzi tjelesnih invalida

Nakon uspješno provedene akcije pod nazivom „I MI I VI – ZA KOMBI SVI“, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar nabavila je novo kombi vozilo s podiznom rampom, a kao jedan od najvećih donatora u akciji je sudjelovala i Bjelovarsko-bilogorska županija. Za vozilo ukupno vrijedno nešto više od 60.000 eura, kako je prilikom primopredaje vozila istaknuo predsjednik Udruge Tomislav Novosel, najveće donacije Udruga je dobila od Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara koji su Udruzi isplatili iznose nešto veće 13.000 eura, odnosno u protuvrijednosti od 100.000 kuna budući da su donacije dogovorene još prije dvije godine kada je platežno sredstvo još uvijek bila kuna.

Predsjednik Novosel napomenuo je da Udruga broji tisuću članova od kojih njih više od 400 ima potrebu za ovim vozilom. Naime, za njih vozila javnog prijevoza nisu pristupačna i novo kombi vozilo će im umnogome pomoći i olakšati normalno funkcioniranje u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Vozilo će nesporno značajno povećati mobilnost osoba s tjelesnim invaliditetom, a to je bio i osnovni cilj ove uspješno provedene akcije.

Primopredaji vozila nazočio je i župan Marko Marušić koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog uspješno provedene akcije. „Mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija smo se uključili u ovu hvale vrijednu akciju kupnje novog kombi vozila s podiznom rampom koje je itekako bilo potrebno članovima Udruge i siguran sam da će se ono koristiti na najbolji način kako bi osobama s invaliditetom pomogla u svakodnevnom životu i obavljanju raznih aktivnosti. Želim vam svima puno sigurnih kilometara i mi ćemo se kao Županija i dalje uključivati u ovakve i slične hvale vrijedne akcije kako bi pomogli našim sugrađanima osobama s invaliditetom“, rekao je župan Marušić dodajući da je Županiju u tu svrhu nedavno raspisala i poseban Javni poziv na koji se mogu javiti sve udruge vezane za osobe s invaliditetom. „Ovom prilikom pozivam sve Udruge da se jave na Javni poziv kojim želimo pomoći osobama s invaliditetom“, dodao je župan i još jednom zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji nabave novog kombi vozila.

Uz ostale donatore, primopredaji vozila nazočio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je također pozdravio akciju i zahvalio svima koji su u njoj sudjelovali te najavio da će Grad Bjelovar i dalje podržavati ovakve i slične akcije.

Nema postova za prikaz