U Garešnici održan 19. Memorijal Dejana Plavšića

19. Memorijal Dejana Plavšića održan je jučer na garešničkoj Gradskoj tržnici, uz izložbu starodobnih traktora, vozila i traktorsku alku. Organizator manifestacije bio je Oldtimer klub Kurbla iz Garešnice, a pokrovitelji Grad Garešnica i TZ Sjeverna Moslavina.

Ljubitelji starodobnih vozila imali su prilike uživati u mnoštvu izložbenih primjeraka – 19 traktora, 45 automobila te 6 motora. Osim izložbe, bile su organizirane i popratne aktivnosti u kojima su se posjetitelji mogli okušati. Jedna od zanimljivih aktivnosti bila je i traktorska alka u kojoj su pobjedu odnijeli Bojan Štampar i Tomislav Fuček. Drugoplasirani su bili Ivica Miglez i Zvonko Šavorić, dok su treće mjesto odnijeli Stevo Holiček i Damir Cuvaj. U tačko alki najboljima su se pokazali Filip Marohnić i Zvonko Šavorić, drugo su mjesto zauzeli Branko i Branimir Mamula, a treći su bili Davor i Liljana Škrnjug.

Osim toga, birani su i najstariji i peh vozač te najstariji, najoriginalniji i najuređeniji traktor. Najstariji traktor bio je Steyr proizveden 1949. godine Branka Prebežca iz Lipovljana, a najstariji je vozač Stjepan Žlender iz Palešnika. Titulu najoriginalnijeg traktora ponio je Fahr iz 1954. godine vlasnika Božidara Švede iz Donje Kovačice. Najuređeniji je bio traktor Deutz iz 1953. godine Bojana Štampara iz Svetog Urbana u Međimurju. Peh vozač bio je Branko Kapetanović s McCormickom iz 1953. godine iz Feričanaca.

U sklopu susreta, na garešničkoj je tržnici bila i razmjena starinskih sorti sjemena i presadnica koja je okupila ljubitelje starinskih sorti. Također, svima okupljenima svoj su rad predstavili i Informatički klub Virus te učenici garešničke osnovne škole koji su izložili svoje aktivnosti vezane uz STEM tehnologiju i robotiku.

Nema postova za prikaz