Uoči Dana Grada i Dana župe slijedi bogat svibanj u Garešnici

Dan grada Garešnice slavi se u svibnju koji je ispunjen događanjima. Prva  aktivnost, u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga, je obilježavanje Praznika rada. 01. svibnja je ujedno obljetnica vojno redarstvene operacije „Bljesak“, a izdvojeno zapovjedno mjesto Glavnog stožera Hrvatske vojske bilo je upravo u Garešnici, u zgradi današnje gradske uprave.

Početak mjeseca, 04. svibnja, donosi i tradicionalnu manifestaciju Gastro-flora. Dnevni program jubilarnog 10. Sajma cvijeća, rukotvorina i domaćih proizvoda, uz izložbu cvjetnih instalacija donosi još biciklijadu udruge „Guvernal“ i 13. obrtničku Gastro izložbu Bjelovarsko- bilogorske županije, s gostima iz cijele Hrvatske. Večernji seli na Trg hrvatskih branitelja gdje će nastupiti TS „Gazde“ i Dominik Heštera.

11.svibnja u sportskoj dvorani posjetitelji mogu uživati u plesnoj poslastici kroz koncert ansambla „Lado“, za koji se već sada mogu nabaviti ulaznice. U nastavku, svibanj u Garešnici donosi još niz toga; uz Sportske igre mladih, koncert učenika glazbene škole, šahovski i turnir u Savate boksu, tu je konferencija o poljoprivredi, izložba „Šuma okom šumara“, večer poezije i promocija zbirke zavičajnih pjesnika.

Zadnji tjedan svibnja, obzirom da se ujedno obilježava i 690 godina od prvog pisanog spomena župe, te 260 godina od izgradnje crkve Pohoda Blažene Djevice Marije, u njoj će biti događanja. Među njima je i Marijanski koncert, 30. svibnja, kojim počinje obilježavanje „20. Marinja u Garešnici“ , a završava tradicionalnom smotrom folklora „Garešnici od srca“, 1. lipnja, za kada je najavljeno i natjecanje u kuhanju fileka te koncert Danijele Martinović. Na sam Dan Grada Garešnice, 31. svibnja, uz svečanu sjednicu za uzvanike, za građane na gradskom trgu nastupaju Najbolji hrvatski tamburaši.

Nema postova za prikaz