Vatrogasna zajednica grada Garešnice održala godišnju skupštinu

Većina od 220 intervencija VZG Garešnica u 2023. godini bila je tehničke prirode, istaknuo je zapovjednik Tomislav Kunješić na godišnjoj skupštini. Za sve su, čulo se, dobro opremljeni.

Obraćanje gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije na godišnjoj skupštini VZG Garešnice

Nakon svih 16 DVD-a, godišnju skupštinu održala je Vatrogasna zajednica grada Garešnice, u kojoj djeluje i Javna vatrogasna postrojba. Lani je bilo 220 operativnih izlazaka, od kojih 20 požara i 192 tehničke intervencije, izdvojio je u svom izvješću zapovjednik Tomislav Kunješić te poručio da se stalno ulaže u opremu, kadrove i razvoj vatrogastva. Povećan broj intervencija, podsjetio je, bio je u vrijeme prošloljetnih poplava, a svake godine ide se i na dislokacije na priobalje.

Zajednica je lani brojala 1.305 vatrogasaca svih kategorija, a posebno je naglašena potreba za djelovanjem Županijskog operativnog vatrogasnog centra, uskoro u Bjelovaru. Vatrogasni zapovjednik Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heger posebno se osvrnuo na rad vatrogasaca kod posljedica vremenskih ekstrema te zahvalio svima na radu i pomoći.

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija naglasio je kako se za rad vatrogastva u 2024. godini planira izdvojiti 490.000 eura, što je znatno više nego lani.

Među gostima i uzvanicima bile su i članice Vatrogasne zajednice grada Kutine, s kojoj je lani u suradnji uspješno odrađena vatrogasna vježba u Stupovači. Skupština je održana u Hrvatskom radničkom domu u Garešničkom Brestovcu, gdje je sve pozdravio predsjednik VZG Garešnice Đuro Petrić.

Mjesec zaštite od požara, svibanj, u Vatrogasnoj zajednici grada Garešnice svečano će obilježiti u petak 3. svibnja, između ostalog i prigodnom smotrom opreme u središnjoj Ulici Vladimira Nazora, kako bi se građani upoznali s čim sve vatrogasci raspolažu i osjećali se što sigurnije.

Nema postova za prikaz