U prometnoj nesreći u Hrastovcu smrtno stradao 20-godišnjak

Foto: JVP Garešnica

Nakon protekla dva dana, današnje izvješće Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske bilježi 3 prometne nesreće. Dvije su se dogodile na daruvarskom području i u njima nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je u nesreći na garešničkom području jedna osoba smrtno stradala.

Do nesreće je došlo jučer u ranojutarnjim satima kada je 20-godišnjak upravljajući osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka pri izlasku iz Hrastovca u pravcu Garešnice uslijed neprilagođene brzine sletio u desni putni jarak, nastavio se nekontrolirano kretati te je uslijed zanošenja došlo do višestrukog prevrtanja vozila. 20-godišnji vozač smrtno je stradao. Očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru koji je naložio obdukciju stradalog.    

Dogodilo se i 13 kaznenih djela, a ističe se računalna prijevara. Naime, 63-godišnjak iz okolice Bjelovara prijavio je kako ga je kontaktirala ženska osoba koja mu je obećala povrat novca za koji je već ranije prevaren. Navodila ga je kako da unese podatke o kartici u aplikaciju, nakon čega mu je s računa skinut iznos od 525 eura.

Dodajmo i kako su policijski službenici u utorak proveli trosatnu prometnu akciju usmjerenu na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i upotrebu mobitela pri vožnji. Na 13 kontrolnih točaka kontrolirano je 27 vozila, pri čemu su utvrđena 22 prekršaja. 16 ih se odnosilo na nekorištenje pojasa, a 6 na upotrebu mobitela.

Nema postova za prikaz