Prijem za garešničke vatrogasce

Grad Garešnica za vatrogastvo u 2024. godini izdvaja gotovo pola milijuna eura, što je znatno više nego lani. To govori i o sigurnosti građana, a što nas svrstava na treće mjesto u zemlji, naglasio je zapovjednik Tomislav Kunješić na prijemu u uredu gradonačelnika.

O značaju vatrogastva i aktivnostima Vatrogasne zajednice grada Garešnice u Mjesecu zaštite od požara, svibnju, govorilo se na prijemu koji je danas upriličio garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija. Uz čestitke za njihov dan, zahvalio je na suradnji i svemu što garešnički vatrogasci čine za svoj grad i njegove građane:

Vatrogasna zajednica grada Garešnice ima 16 DVD-a i Javnu vatrogasnu postrojbu. Posebnu zahvalu gradonačelniku na svemu što čini za vatrogastvo, razumijevanju i suradnji, uputio je predsjednik zajednice Đuro Petrić:

Garešnička Vatrogasna zajednica od 1.305 članova ima 160 operativnih vatrogasaca. Većina od 220 prošlogodišnjih intervencija bila je tehničke prirode, a garešnički Skresovi bit će lokacija županijske vatrogasne vježbe 22. svibnja. Bit će provedena i vježba evakuacije i spašavanja u garešničkim školama u petak 10. svibnja, zatim vježba u brestovačkoj tvornici namještaja, a do kraja mjeseca ostaje još provjeriti i ispravnost opreme DVD-a, naglasio je zapovjednik Tomislav Kunješić.

Grad Garešnica za vatrogastvo ove godine izdvaja gotovo pola milijuna eura, što je znatno više nego lani. To govori i o sigurnosti građana, a što nas svrstava na treće mjesto u zemlji, istaknuo je još Kunješić.

Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, proslavili su u svim crkvama na garešničkom području, dodao je zapovjednik Kunješić i pri tom pohvalio i suradnju sa župnicima.

Nema postova za prikaz