ŠD „Braslav Rabar“ Hercegovac putuje na Finale KUP-a RH u šahu

Foto: Pexels/ilustracija

Šahovsko društvo „Braslav Rabar“ iz Hercegovca pobjednik je KUP-a Bjelovarsko-bilogorske županije za 2024. godinu. Stoga ekipa sutra putuje na Mali Lošinj gdje će sudjelovati na Finalu KUP-a Republike Hrvatske u šahu, koji se održava od 7. do 12. svibnja, a na kojem je do sada sudjelovanje potvrdilo 30 ekipa.

Pravi je to festival šaha, odnosno takmičenje gdje igraju najjači velemajstori te ostali igrači s internacionalnim kategorijama i jaki inozemni igrači. Na kupu sudjeluju ekipe iz 1A i 1B lige, kao i pobjednici KUP-ova županija i Grada Zagreba, a igrat će se 6 kola po švicarskom sustavu. Iz ŠD „Braslav Rabar“ poručuju kako je ovogodišnja ekipa izbalansirana, pa tako imaju tri vrlo kvalitetna igrača na prvim pločama, što im daje pravo da se bore s ekipama koje igraju u višim ligama od njihove.

Šahovsko društvo „Braslav Rabar“ zahvaljuje lokalnoj i regionalnoj upravi i samoupravi što ih podupiru, kao i brojnim donatorima i sponzorima iz cijele Hrvatske koji su prepoznali vrijednost projekta i financijski podržali njihovo sudjelovanje na finalu. „Za jednu malu po broju stanovnika Općinu Hercegovac, naše sudjelovanje ima veliki značaj jer smo se pozicionirali na šahovskoj karti Hrvatske i promičemo bogatstvo multikulturalnosti i sporta naše Općine, krumpira i njegovih proizvoda kao zaštitnoga znaka Općine, ali promičemo i cijelu Županiju“, kazao je predsjednik ŠD, Hrvoje Duk.

Nema postova za prikaz