ŠD „Braslav Rabar“ na Finalu KUP-a RH u šahu

Jučer je započelo natjecanje u Finalu KUP-a Republike Hrvatske u šahu. Na njemu sudjeluje 30 ekipa te najveća imena hrvatskog šaha (brojni VM, IM, FM i ostale kategorije).

Ekipa Šahovskog društva „Braslav Rabar“ iz Hercegovca 17. je nositelj, a jučer su igrali protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje KUP-a – izuzetno jake ekipe ŠK „Mornar“ iz Splita koja je drugi nositelj. Za ekipu „Mornar“ igraju najjači velemajstori: Ivan Šarić (europski prvak), Ante Šarić te dva IM – braća Plenča. „S obzirom na razliku u rejtingu igrača od čak 302 boda u korist „Mornara“, sve osim časnog poraza od 4:0 je bilo neviđen podvig i iznenađenje za jednu ekipu iz 3. lige protiv vrhunskih profesionalaca“, poručili su iz ŠD „Braslav Rabar“.

Nakon dugih, teških i vrlo zanimljivih partija, u meču koji je pobudio veliko zanimanje publike, ekipa iz Hercegovca uspjela je uzeti jedan veliki bod na drugoj ploči gdje je njihov igrač Miro Pandurević u izvrsnoj vođenoj partiji pobijedio prvaka Hrvatske, VM Antu Šarića. Na prvoj ploči, Ante Jurković vrlo je hrabro igrao protiv VM Ivana Šarića, ali je pred prvu vremensku kontrolu pao u cajtnot te je odigrao malo slabiji potez, što vrhunskom velemajstoru nije promaklo te je to iskoristio, tako da je član ekipe iz Hercegovca nakon 5 sati igre izgubio. Na trećoj ploči, hercegovčanski igrač Božinović izvrsno je igrao, partija je bila u granicama remija, ali je u dalekoj središnjici predvidio jedan taktički udar i izgubio. Na kraju je ekipa iz Hercegovca izgubila s 3:1.

Danas se igraju 2. kola. U jutarnjem terminu, ekipa iz Hercegovca igra s mladom i poletnom ekipom ŠK „Oroslavje“, koja je iznenadila i pobijedila u prvom kolu favorite ŠK „Ferit“ iz Osijeka.

Nema postova za prikaz