Gareščani osvojili zlato na natjecanju Mathema 2024.

Foto: OŠ Garešnica

Učenici trećih i četvrtih razreda garešničke Osnovne škole prošloga su tjedna sudjelovali na najvećem matematičkom ekipnom natjecanju u Hrvatskoj – Mathema 2024.

Na natjecanju koje je okupilo preko 980 učenika iz kontinentalne Hrvatske, garešnički su trećaši osvojili prvo mjesto. Ekipa pod nazivom „Desetka“, koju su činili učenici 3.b razreda: Roko Prodanović, Nina Rebrović i Luka Gorek zaista je bila za 10, donijevši zlatne medalje u garešničku školu. Mentorica nagrađenim učenicima bila je Marija Vitez.

Osim njih, u kategoriji trećih razreda natjecala se i ekipa „Bistrići“ (Hrvoje Jambrek, Andrej Volić i Andrej Sigl) koji su pod vodstvom mentorice Ružice Matanić zauzeli 13. mjesto od ukupno 34 ekipe.

U kategoriji četvrtih razreda, najbolji su rezultat ostvarili učenici 4.b razreda u ekipi „Dinolino“, koju su činili Ivano Vezmar, Dorijan Bosilj i Luka Tuđan, zauzevši 7. mjesto pod vodstvom Andreje Kovač, a natjecale su se još dvije ekipe 4. razreda koje su zauzele 42. i 44. mjesto.

Mathema je natjecanje koje okuplja učenike osnovnih i srednjih škola te centara izvrsnosti, a nastalo je i održava se u Koprivnici od 2016. godine s ciljem popularizacije matematike.

Foto: OŠ Garešnica

Nema postova za prikaz