Tjedan HCK u garešničkom Gradskom društvu

Od 8. do 15. svibnja nalazimo se u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa. Svake godine, pa tako i ove, u tom tjednu garešničko Gradsko društvo organizira predstavu u humanitarne svrhe. Pučka scena Hercegovac izvest će predstavu „Boeing, boeing“, večeras u 20 sati, u Hrvatskom domu u Garešnici. Cijena ulaznice je 3 eura, a prikupljena sredstva bit će namijenjena za kupnju peći na drva korisniku Programa Pomoć u kući. Ravnateljica, Melita Lozina poziva sugrađane da se odazovu u što većem broju:

Raznim aktivnostima i promidžbom ukazuje se na važnost i ulogu Crvenog križa, poput predavanja „Sigurnost na vodi“, koje će idući tjedan biti održano za učenike trećih i četvrtih razreda OŠ u Hercegovcu i Velikoj Trnovitici. Također, obnova znanja iz prve pomoći za djelatnike dječjeg vrtića i Javne vatrogasne postrojbe, istaknula je ravnateljica Lozina:

Dodajmo da je ovog tjedna jubilarni darivatelj krvi Mirko Misliveček bio na prijemu u uredu predsjednika Zorana Milanovića, povodom 100 davanja krvi u 2022. godini. Upriličen je i prijem u uredu gradonačelnika Josipa Bilandžije za djelatnike i volontere GD Crvenog križa Garešnica te održana skupština društva. U završnici ostaje još prijem u uredu župana Marka Marušića za županijsko društvo.

Nema postova za prikaz