Župan Marušić primio predstavnike Društva Crvenog križa

U povodu Tjedna Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, župan Marko Marušić primio je predstavnike Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednicom Karmelom Caparin i ravnateljicom Melitom Lozinom. Tom prigodom župan je zahvalio svim članovima i volonterima Crvenog križa na nesebičnom radu i velikom trudu koji ulažu u provođenju brojnih akcija, od onih u prikupljanju i distribuciji materijalne pomoći potrebitima do akcija darivanja krvi kojima se spašavaju ljudski životi.

Mi kao županija zahvalni smo vam i cijenimo sve što vi, vaši članovi i volonteri činite za našu zajednicu. Posebno smo vam zahvalni za spremnost i pomoć koju uvijek pružate u kriznim situacijama kao što je bila ona vezana za olujno nevrijeme na području Čazme. Stoga ovom prilikom želim naglasiti da na našu podršku možete računati i dalje i mi ćemo uvijek sukladno našim mogućnostima poduprijeti vaše djelovanje i aktivnosti“, istaknuo je župan.

Ravnateljica Melita Lozina zahvalila je županu na dosadašnjoj suradnji i podršci koju im Županija pruža. „U svom djelovanju provodimo niz različitih projekata i aktivnosti i stoga nam je financijska i logistička podrška koju nam pružate jako važna i u mnogome nam olakšava naš rad i na tome smo vam zahvalni“, poručila je Lozina. Nadalje, razgovaralo se o mogućnostima daljnjeg unapređenja suradnje te je ocijenjeno da prostora ima. Posebno se to odnosi na organizaciju zajedničkih akcija i to prije svega onih javno zdravstvenih i edukativnih, a sve u cilju kako bi se što bolje odgovorilo na sve izazove i sve potrebe građana.

Na dobroj suradnji i podršci koju im Županija pruža, zahvalila je i predsjednica Karmela Caparin. „Zahvalni smo Županiji na podršci, ne samo u financijskom dijelu, nego i na razumijevanju u svim našim akcijama, a jednako zahvaljujemo i svim našim volonterima i svima onima koji na bilo koji način pomažu u provedbi naših akcija. Nažalost, nalazimo se u vremenu kada se događaju katastrofe, kada imamo potrese, poplave, bolesti i kada je jako puno volontera posljednjih godina uključeno u rad koji nije bio nimalo lagan. Ali sve koji u tome sudjeluju nosi ista želja, a to je želja da se pomogne, da se pruži pomoć onima kojima je ona potrebna i to je ono najljepše“, istaknula je predsjednica Caparin.

Nema postova za prikaz