Sutra počinju 37. Lovrakovi dani kulture u Velikom Grđevcu

Obilježavanje 37. Lovrakovih dana kulture započinje ovoga vikenda, 18. i 19. svibnja sa Sajmom kreativnosti, a planirana su i brojna događanja u tjednu koji je pred nama, pa sve do 27. svibnja.

Prva planirana aktivnost je Sajam kreativnosti koji će u Kulturnom centru „Mato Lovrak“ sutra u 11 sati otvoriti povorka djece OŠ „Mato Lovrak“ i Dječjeg vrtića „Slatki potok“ koja će u narodnim nošnjama, u pratnji Puhačkog orkestra Bjelovar, prikazati scenu „Svatovi“ iz filma „Vlak u snijegu“. Prostor Centra bit će podijeljen na tri zone – zonu kreativnosti, zabave i znanja, a posjetitelje očekuju brojne aktivnosti. Cjelokupni program Sajma kreativnosti donosimo u nastavku, a može se pronaći i na Facebook i Instagram stranici TZP Južna Bilogora.

Događanja se nastavljaju i sljedećega tjedna, pa će tako u ponedjeljak, 20. svibnja u 10.30 u Školskoj-sportskoj dvorani biti održana kazališna predstava za djecu „Želim biti, hoću biti“ Kazališta Prijatelj, a od 20.30 u Domu kulture „Mato Lovrak“ odrasle očekuje predstava „Susjedi“ Kerekesh teatra. U utorak, 21. svibnja OŠ „Mate Lovraka“ od 9 sati provodi Igre družbe Pere Kvržice, dok će u srijedu od 10.30 u Domu kulture „Mato Lovrak“ biti još jedna predstava „Magareće priče“ Bjelovarskog kazališta.

Središnji dan obilježavanja bit će u četvrtak, 23. svibnja kada će u Domu kulture „Mato Lovrak“ biti dodjela Nagrade „Mato Lovrak“ za najbolji roman za mladež i dodjela nagrada nagrađenim učenicima i mentorima na Natječaju za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje na temu prijateljstva. Također, za nagrađene učenike bit će održana i govorna radionica koju će voditi Tomislav Baran s HRT-a.

Zadnja aktivnost Dana kulture bit će u ponedjeljak, 27. svibnja za kada je u 18 sati u Edukacijskoj dvorani zakazano predstavljanje knjige „Veliki Grđevac u sjećanjima II“. Radi se o uspomenama i sjećanjima na rodni kraj, a glavni nakladnik i izdavač knjige je Zavičajni klub „Mato Lovrak“.

Nema postova za prikaz