Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Veliki Grđevac

Pedeset dana nakon Uskrsa su Duhovi. Nedjeljni blagdan Duha Svetoga, čije ime nosi i crkva u Velikom Grđevcu je ujedno i Dan općine. Obilježit će ga ovog vikenda, a sve je krenulo podnevnom svečanom sjednicom za uzvanike, uz nazočnost župana Marka Marušića.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Matija Grdinić pozdravivši sve prisutne. Nakon njega, sve je pozdravio načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić koji je ujedno govorio o projektima koje su završeni, započeli ili se planiraju, istaknuvši kao jedan od najvažnijih izgradnju novog dječjeg vrtića s jaslicama:

U ime gradova i općina, okupljenima se obratio Franjo Lukačić, savjetnik ministrice poljoprivrede te tom prigodom čestitao svima Dan općine. Okupljenima se obratio i načelnik općine Velika Pisanica Fredi Pali te istaknuo zadovoljstvo radom i suradnjom ove dvije općine pritom naglasivši:

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić također je uputio čestitku povodom Dana općine te tom prigodom rekao:

Također, na sjednici su uručena i Javna priznanja Općine Veliki Grđevac u 2024. godini. Tako je dobitnik Plakete Općine Veliki Grđevac za doprinos u razvoju poljoprivredne djelatnosti Općine Veliki Grđevac Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pavao Švub. Zahvalnicu Općine Veliki Grđevac za doprinos u razvoju i promicanju turizma ponijela je Ivona Janota iz Malih Zdenaca, direktorica TZP Južna Bilogora. Zahvalnica Općine Veliki Grđevac za doprinos u razvoju i promicanju dječjeg stvaralaštva dodijeljena je Lutkarskoj skupini OŠ „Mate Lovraka“ Veliki Grđevac i njihovoj voditeljici, učiteljici razredne nastave Lovorki Pralas. Mali lutkari, koji su nastupili na državnom Lidranu, ujedno su i uveličali današnje obilježavanje Dana općine. Također, Zahvalnice Općine Veliki Grđevac dodjeljuju se i uzornim učenicama OŠ „Mate Lovraka“. Ove su godine to bili učenici 8. razreda: Tea Erben, Mihael Gal i Dominik Lukić.

Svečanu sjednicu nastupom je zaključila vokalna skupina učiteljica OŠ „Mato Lovrak“ „Iskre“ te Zbor učenika Osnovne škole „Mato Lovrak“ iz Velikog Grđevca.

Nema postova za prikaz