Program „Zaželi“ nastavlja se i u Kutini

Projekt „Zaželi“ svoju provedbu nastavlja i u Kutini. Ovoga su tjedna u kutinskoj Gradskoj vijećnici predstavnici Zaklade Sandra Stojić, Zaklade Ivanova kuća i Gradske organizacije Crvenog križa Kutina predstavili i najavili provedbu tri projekta iz nacionalnog programa „Zaželi“.

Vrijednost projekta nešto je viša od 2 milijuna eura, sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda plus, a partner projekta je Grad Kutina. Vrijeme provedbe projekta je 2 i pol godine, a u pružanju pomoći osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom bit će zaposleno 45 osoba iz skupine teže zapošljivih radnika koji će svakodnevno brinuti o 270 korisnika usluga. U programu Zaželi mogu biti zaposlene i žene i muškarci, bez obzira na starost i na stupanj obrazovanja.

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić tom je prigodom naglasio da su Zaklada Sandra Stojić, Zaklada Ivanova kuća i Crveni križ u tri prethodne faze programa „Zaželi“ pokazali da imaju snage, znanja i vještina za uspješnu provedbu tog vrijednog programa kojim je znatno podignuta razina kvalitete života starijih sugrađana.

Nema postova za prikaz