Buran vikend za bjelovarsko-bilogorsku policiju – pronađene dvije mrtve osobe

Foto: PU Istarska/ilustracija

Prvo ovotjedno izvješće Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske započinje tragičnim slučajem u kojem su u subotu oko 10 sati na bjelovarskom području u obiteljskoj kući pronađene dvije mrtve osobe. Riječ je o 75-godišnjakinji i 51-godišnjaku, dok je 50-godišnjakinja zbog zadobivenih ozljeda prevezena u bjelovarsku opću bolnicu. Slijedi obdukcija i potrebna vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Ističu se i rezultati kriminalističkog istraživanja nad dvije muške osobe s čazmanskog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti. Naime, policijski službenici u koordinaciji s USKOK-om dovršili su opsežnije kriminalističko istraživanje nad dvije osobe starosti 66 i 65 godina koje su u rodbinskom odnosu, a za koje se osnovano sumnja da su kao zaposlenik Bjelovarsko-bilogorske županije i voditelj poslovanja trgovačkog društva počinili kaznena djela u vezi s postupcima opremanja namještajem osnovnih i srednjih škola na županijskom području u razdoblju od ožujka 2018. do lipnja 2021. godine. Tako je na teret Županije osigurano plaćanje računa u vrijednosti preko 330 tisuća eura. Dvojica muškaraca predana su pritvorskom nadzorniku, podnesena je kaznena prijava USKOK-u, a određen im je i jednomjesečni istražni zatvor.

Na županijskim se prometnicama tijekom ovog vikenda dogodilo 6 prometnih nesreća, 4 s materijalnom štetom i dvije u kojima su dvije osobe lakše, a jedna teže ozlijeđena. U vikend akciji utvrđeno je 298 prometnih prekršaja, a najviše ih se odnosilo na prekoračenje dopuštene brzine kretanja.

Nema postova za prikaz