Župan Marušić obišao OPG Puškarić u Kaniškoj Ivi

Povodom završetka Javnog poziva BBŽ za kreditiranje proljetne sjetve, župan Marko Marušić danas je obišao jednog od korisnika, OPG Puškarić u Garešnici i Kaniškoj Ivi.

U povodu završetka Javnog poziva Bjelovarsko-bilogorske županije za kreditiranje proljetne sjetve, župan Marko Marušić danas je obišao jednog od korisnika, OPG Puškarić u Garešnici i Kaniškoj Ivi. Poziv otvoren u veljači trajao je do 2. svibnja, a interes za jednu od najpopularnijih županijskih mjera, uvijek je velik. U ovoj godini zaprimljeno je 211 zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u ukupnom iznosu većem od 6,3 milijuna eura. Na repromaterijalu se moglo uštedjeti i 30 posto, a Županija je osigurala sredstva za tri posto kamate koje sufinancira, rekao je župan Marušić.

Za sufinanciranje kamata Županija je u prošloj godini iz proračuna izdvojila gotovo 160.000 eura, a koliko će to iznositi ove godine znat će se po isteku deset mjeseci predviđenih za povrat kredita. Početkom lipnja raspisat će novi Javni poziv za potpore u poljoprivredi za 11 mjera i 18 namjena, među kojima i za stočarstvo i premiju osiguranja te poziva na prijavu na ta bespovratna sredstva, sve do kraja listopada.

Potpora Županije jako puno znači, istaknuo je vlasnik poljoprivrednog obrta Agro Puškarić, Marijo Puškarić, ističući kako su proizvodnju luka i češnjaka povećali za 50 posto, luk na 55 hektara površine, a češnjak na 40 ha:

Dodajmo da od 10. travnja traje i županijski Javni poziv za aktivnosti i projekte udruga iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na terenu je bio i pročečnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić.

Nema postova za prikaz