Mučni prizor iscrpljenih konja u Podgariću

S dokaznim fotografijama konja na tlu, iscrpljenog pod teretom, Udruga Prijatelji životinja podnijela je jutros prijavu policiji i kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe. Ta je osoba jučer u Podgariću pretovarila konje drvima i zlostavljala ih. Tome je svjedočila žena koja je, tijekom berbe gljiva, na cesti kod Garić grada na cesti naišla na mladića koji je tjerao konje da na leđima nose očito preveliku količinu drva. Jedan se srušio pod teškim teretom, dok se u blizini nalazio i drugi pretovareni konj koji nije mogao krenuti pa ga je mladić tukao granom.

Prijatelji životinja istaknuli su da je brutalnim postupanjem prema konjima zasad nepoznata osoba počinila kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, za što je predviđena kazna zatvora do dvije, odnosno tri godine ako je kazneno djelo počinjeno iz koristoljublja, uz oduzimanje zlostavljane životinje.

Zlostavljač je počinio i prekršaj protiv javnog reda i mira jer je zlostavljao životinje na javnom mjestu, za što je propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 do 1000,00 eura. Prijatelji životinja najavljuju i prijavu Državnom inspektoratu te pozivaju građane  da odmah zovu policiju ako naiđu na prizor mučenja životinja.

Izvor: https://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=4839

Nema postova za prikaz