TZ BBŽ odobrena sredstva za dodatna ulaganja u turizam

Na temelju Odluke Turističkog vijeća HTZ-a od 13. svibnja 2024., vezanoj uz Javni poziv za turistički nerazvijena područja i kontinent, Turističkoj zajednici BBŽ i lokalnim turističkim zajednicama s područja BBŽ odobreni su projekti u vrijednosti od 350.790,04 eura.

Tako je regionalnoj turističkoj zajednici za novi turistički identitet BBŽ odobreno 58 tisuća eura, za potpore događanjima i manifestacijama 50 tisuća eura, dok je za projekt podizanja kvalitete pružatelja usluga smještaja BBŽ dodijeljeno 80 tisuća eura, odnosno ukupno 188 tisuća eura.

Kada je riječ o projektima lokalnih turističkih zajednica, 5 turističkih zajednica na raspolaganju ima ukupno nešto manje od 163 tisuće eura. Izdvojimo među njima TZ Sjeverna Moslavina kojoj je za provedbu dva projekta, GIF-a i Poilovlja, odobreno 32 i pol tisuće eura.

Za odobrene projekte lokalnih turističkih zajednica s područja BBŽ, TZ BBŽ će sklopiti ugovore i isplatiti sredstva nakon realizacije projekta. Odobrena sredstva pridonijet će dodatnim ulaganjima u razvoj održivog turizma BBŽ kroz stvaranje dodatnih motiva dolaska i novih turističkih proizvoda.

Nema postova za prikaz