U Garešnici se održava konferencija „Poljoprivreda 21. stoljeća“

„Poljoprivreda 21. stoljeća“, naziv je konferencije koja se danas odvija u garešničkom Centru za posjetitelje. Na samome početku, okupljenima su se obratili gradonačelnik Josip Bilandžija i voditeljica projekta i direktorica Poduzetničkog centra Garešnica Tatjana Purkić.

Gradonačelnik Bilandžija, istaknuo je kako Grad potiče poljoprivrednike:

Također, gradonačelnik je i pozvao poljoprivrednike da prepoznaju sredstva koja im se nude iz različitih izvora:

Direktorica PCG-a Tatjana Purkić, iskazala je zadovoljstvo održavanjem prve ovakve poljoprivredne konferencije u Garešnici koja je sufinancirana sredstvima Europske unije i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Organizator konferencije je Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Garešnica d.o.o. u suradnji s partnerima LAG Moslavina, OPG Balja, OPG Žabić Matija i Udrugom ruralnog turizma Hrvatske.

Na današnjem predavanju, sudionici će imati priliku čuti više o mogućnostima sufinanciranja razvojnih projekata iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske, a bit će riječ i o digitalnim i pametnim rješenjima koja pospješuju poljoprivrednu proizvodnju te primjerima dobre prakse.

Nema postova za prikaz