Predstavljanje knjige „Veliki Grđevac u sjećanjima II“

Obilježavanje 37. Lovrakovih dana kulture započelo je pretprošlog vikenda sa Sajmom kreativnosti. Događanja su se nastavila i tijekom prošloga tjedna, a bit će ih i danas. Nakon kazališnih predstava, Igara družbe Pere Kvržice i dodjela nagrade, zadnja aktivnost Lovrakovih dana kulture bit će danas, 27. svibnja u 18 sati u grđevačkoj Edukacijskoj dvorani gdje će se održati predstavljanje knjige „Veliki Grđevac u sjećanjima II“ u izdanju Zavičajnog kluba „Mato Lovrak“ iz Zagreba.

Drugi je to zbornik objavljen pod nazivom „Veliki Grđevac u sjećanjima“, a u njemu su tekstovi Velikogrđevčana objavljivani u posljednjih dvanaest brojeva časopisa „Mlinovi“. Nadahnuti Matom Lovrakom, odrasli u Velikom Selu, a odselili se zbog školovanja i kasnije zasnovali obitelj negdje drugdje. No, bez obzira koje profesije bili, ti su Velikogrđevčani zapisivali svoja sjećanja. U „Mlinovima“ su ih podijelili s javnosti i tako svjedočili o duhu vremena u kojemu su odrastali, odnosno o životu u Velikom Grđevcu sredinom prošloga stoljeća.

Iz Kulturnog centra „Mato Lovrak“ i istoimene grđevačke škole pozivaju sve da im se pridruže na večeri posvećenoj „Velikom Grđevcu u sjećanjima“!

Nema postova za prikaz