Nova ulaganja u manifestacije i turizam u Garešnici, Hercegovcu, Podgariću i Gornjoj Ploščici

Daniela Belak, direktorica TZ Sjeverna Moslavina i Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac kod potpisa ugovora sa županom BBŽ Markom Marušićem (gore Marcel Medak, direktor TZ BBŽ)

Udruživanjem snaga Bjelovarsko-bilogorske županije i županijske Turističke zajednice, za ulaganja u smještajne kapacitete i manifestacije osigurane su nikad veće potpore. Nakon Javnih poziva, župan Marko Marušić i direktor TZ BBŽ Marcel Medak jučer su u Jabučeti predstavili rezultate i potpisali ugovore s korisnicima. Organizatori turističkih manifestacije za 35 prijava dobit će ukupno 65.000 eura ili 20.000 više nego lani. Od toga, 5.000 eura ostvarila je Turistička zajednica Sjeverna Moslavina za GastroFloru, Gariglazbijadu i Advent u Garešnici, a Javna ustanova Centar za posjetitelje 1.400 eura za garešničku Fišijadu. Ugovor za TZ Sjeverna Moslavina preuzela je direktorica Daniela Belak.

Za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja, od 43 prijave prihvaćene su 42, a osigurano je 100.000 eura, za 14.000 više nego lani. Prema ugovoru, korisnici dodaju isti iznos, što je ukupno 200.000 eura. Ovdašnji dobitnici su Velimir Herek, Nedžad Konjević, Ugostiteljski obrt Joco, Matija Dakić i Kuća za odmor Klara. Sve projektne prijedloge izradio je Poduzetnički centar Garešnica.

Općina Hercegovac za sufinanciranje Dana krumpira dobila je 3.200 eura, a ugovor je preuzeo načelnik Boro Bašljan.

Mjere su prepoznate, što direktno utječe na ulaganja u turizmu, povećanje prepoznatljivosti naše županije i turistički promet, kazao je župan Marušić te izrazio zadovoljstvo većim odazivom i većim brojem manifestacija.

Foto- BBŽ

Nema postova za prikaz