Članovi UHBDRPG održali predavanje u OŠ Hercegovac

U Osnovnoj školi „Slavka Kolara“ Hercegovac danas je bilo aktivno. Upravo je ondje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica započela jubilarni, deseti ciklus predavanja za učenike završnih razreda ovdašnjih škola, pod nazivom „Da se ne zaboravi“.

Projekt se već niz godina provodi u osnovnim školama na garešničkom području i susjednim općinama, a uključuje predavanje članova Udruge o Domovinskom ratu na garešničkom području, prikazivanje filmova i fotografija s bojišnica, izložbu oružja, plaketa i priznanja te literarni natječaj za najbolji rad o Domovinskom ratu. Učenicima je predstavljena i knjiga Policijska postaja Garešnica u Domovinskom ratu 1991. – 1996. koju su svi dobili. Predsjednik Udruge, Edim Muratović:

Prije predavanja, osmaši su pisali radove na temu Domovinskog rata. Autorica najboljeg ostvaraja Glorija Kramarić osvojila je prijenosno računalo, a uspješne su bile i Karla Sejka i Lorena Čurak koje su također osvojile vrijedne nagrade:

Susretu su se pridružili školska ravnateljica Zrinka Cjetojević te načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan koji su zahvalili članovima Udruge na projektu kojim nastoje održati uspomenu na događanja i žrtve koje su podnesene da bismo danas imali svoju domovinu.

Garešnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije će i u ostalim školama laptopom nagraditi učenike s najboljim uratkom, a do jeseni slijedi još obilazak škola Velika Trnovitica, Berek i Garešnica.

Nema postova za prikaz