Zasjedalo Općinsko vijeće Općine Velika Trnovitica

Općinski proračun bio je središnja tema današnje sjednice Općinskog vijeća Velike Trnovitice. Godišnji izvještaj za prošlu godinu govori da je završio veći od zadnje planiranog, a istovremeno su rashodi bili manji. Više podataka o prošlogodišnjem proračunu iznijela je stručna suradnica za financije i računovodstvo, Andrea Jandrić:

Prema javnosti dostupnim podacima na mrežnoj stranici Općine, vidljiva su velika izdvajanja za djecu. Zbroje li se ona za vrtić, novorođene i školarce, iznos brzo dolazi do sto tisuća eura. Svoje mjesto u proračunu ima i stavka za studente kao i ona za mlade obitelji kroz pomoć za stambeno pitanje, a starijim stanovnicima osigurana je pomoć u kući.

Na dnevnom redu bile su i izmjene ovogodišnjeg proračuna, iako je riječ uglavnom o manjim korekcijama. Prema prvim izmjenama i dopunama, ukupno planirani prvotni proračun povećava se za 6 posto, pa tako sada iznosi 1.627.814,41 eura. Razlog značajnog povećanja zbog kojih se radio rebalans je prijava na MUP-ov Javni poziv za sanaciju opasnog mjesta, odnosno postavljanje nove signalizacije kod Osnovne škole Trnovitica. Vrijednost projekta iznosi 73.895,00 eura, od kojih je 51.726,50 eura sufinancirano, a iznos od 22.168,50 eura je osiguran ovim rebalansom.

Također, povećanje se odnosi i na postavljanje dodatne četiri kamere na mjesnom groblju Velika Trnovitica te na postavljanje vrata na grobljima u Novoj Ploščici i Velikoj Trnovitici.

Nema postova za prikaz