III. Garešnica open, međunarodni turnir u šahu, okupio 42 sudionika

Da je bilo više smještanih kapaciteta u gradu, odaziv na međunarodni turnir u šahu bio bi i veći, kaže predsjednik ŠK Garešnica Miroslav Horina.

Iza nas su brojna događanja vezana uz Dan grada Garešnice, koji je kao i Dan župe, na Marinje 31. svibnja. Sve je započelo još sredinom mjeseca, a završilo jučerašnjim aktivnostima, među kojima je bio i međunarodni turnir u šahu Šahovskog kluba Garešnica, III. Garešnica open. Od 42 sudionika, po kategorijama najbolji je bio mladi Damian Vučenović iz Zadra. Tek mu je 18 godina, i po treći put je u Garešnici.

Drugoplasiran je Stjepan Damjanović, a treći član kluba organizatora, internacionalni majstor Aleksandar Savanović iz Banja Luke u BiH, koji ističe odličnu organizaciju, a na turniru je od samih početaka:

Kod djevojaka, pobjedu je odnijela Paula Jurić iz Našica, druga je domaća Renata Hranilović, a treća Diana Vučenović iz Našica, kojoj je tek 14 godina i ovdje je po prvi put.

Sudionika bi bilo još da je bilo više smještajnih kapaciteta u gradu, kaže predsjednik kluba organizatora i direktor turnira Miroslav Horina, održanog u sportskoj dvorani garešničke Osnovne škole od 30. svibnja do 2. lipnja.

Nema postova za prikaz