Oglašavanjem nepostojećeg traktora i osobnog vozila prevarili 14 osoba

Prvo ovotjedno izvješće Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske bilježi šest kaznenih djela, od čega tri krađe. Među njima je i ona u Garešnici gdje je 54-godišnjaku iz dvorišta ukraden bicikl.

Grubišnopoljski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 28-godišnjakinjom sa županijskog područja koji su od ožujka do svibnja putem internetske platforme i društvene mreže oglašavali nepostojeće traktore i osobno vozilo na što su im se javljali kupci s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, koje su potom dovodili u zabludu tako što su s njima sklapali kupoprodajne ugovore nedozvoljeno koristeći osobne podatke drugih osoba. Na taj su način prevarili 14 osoba koji su im isplatili sveukupno 20400 eura i 800 eura Aircash bonova za kupovinu osobnog vozila ili traktora, odnosno kao kaparu ili troškove prijevoza. Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela, 19-godišnjak i 28-godišnjakinja su uhićeni i nakon poduzimanja dokaznih i izvidnih radnji protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
S obzirom na veliki broj žrtava kaznenih djela prijevare kupovinom preko interneta i budući da se na pojedinim internetskim stranicama i društvenim mrežama učestalo objavljuju oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda.

Tijekom vikenda na županijskim je prometnicama evidentirano 9 prometnih nesreća, a u jednoj nesreći na bjelovarskom području ozlijeđena je jedna osoba. Bilo je to jučer prijepodne u Letičanima gdje je 65-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao mopedom, zahvatio bankinu i pao na kolnik. Pri tome je ozlijeđen, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U vikend akciji, utvrđeno je 117 prekršaja. Najviše, njih 81 odnosio se na prekoračenje brzine. 4 su prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 nekorištenja pojasa, dva upotrebe mobitela i 15 ostalih prekršaja.

Nema postova za prikaz