Otvoren foto natječaj „Volim svoju županiju“ 2024.

Foto: Danijela Crnički

Hrvatska zajednica županija jučer je otvorila novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ koji ima za cilj prikazati posebnosti svih krajeva Hrvatske. Iz Bjelovarsko-bilogorske županije pozivaju sve amaterske i profesionalne fotografkinje i fotografe da se prijave.

Posljednjih osam godina, prijavljeno je oko 10.000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva. Najbolje od njih dio su putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju, a ove je godine na čelu žirija fotograf Damir Hoyka. Na prošlogodišnji je natječaj najviše prijava stiglo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je najboljom od njih 76 proglašena fotografija autorice Danijele Crnički naslova „Ljubav u zraku“. Fotografija je nastala u središtu Garešnice s balkona njezina stana, a prikazuje rode.

Novi krug foto natječaja otvoren je od 2. do 16. lipnja 2024. godine, a autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije:

1. Glavni foto natječaj

Žiri bira ukupno 21 fotografiju (po jednu iz svake županije) koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

2. Fotografije snimljene dronom

Žiri bira ukupno tri fotografije snimljene dronom koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

3. Hrvati izvan Hrvatske

Žiri bira ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

Nakon odabira najboljih fotografija iz navedene tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između njih 27 koje će odabrati žiri. Nagradu osvaja fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova.

Glavna nagrada je GoPro Hero 12 digitalna sportska kamera, a autori svoje fotografije mogu prijaviti na: volimzup.hrvzz.hr

Nema postova za prikaz