Župan Marušić uručio ugovore korisnicima mjera potpora za gospodarstvo

Župan Marko Marušić uručio je ugovore poduzetnicima i obrtnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji su ostvarili pravo na korištenje županijskih subvencija iz prvog Javnog poziva u kojem su bile raspisane četiri mjere kojima županija podupire razvoj gospodarstva i obrtništva. Radi se o mjerama za nabavku novih i rabljenih strojeva i opreme, implementaciju obnovljivih izvora energije, poticanje certificiranja i uvođenje sustava kvalitete te za uvođenje Bike&Bed standarda.

Najveći interes i ovog puta vladao je za subvencije za nabavku novih i rabljenih strojeva i opreme za koje je ove godine osigurano ukupno 120.000,00 eura, što je za 40.000,00 eura više nego prošle godine, a što je u svom obraćanju istaknuo i župan Marušić: „Kao što smo obećali iz godine u godinu povećavamo ukupna sredstva javnih poziva pa tako i ovog kojim podupiremo razvoj gospodarstva i obrtništva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a mjere kreiramo u razgovoru sa županijskom gospodarstvom i obrtničkom komorom. Ukupno smo osigurali 300 tisuća eura, što je 30 tisuća eura više nego lani. Nastavit ćemo kroz naše mjere kreirane upravo prema vašim potrebama podupirati razvoj poduzetništva i obrtništva na području Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi vam pomogli u razvoju vaših djelatnosti“, rekao je Marušić prilikom dodjele ugovora.

Natječaj za preostale tri mjere i dalje je otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava te je župan tom prigodom još jednom pozvao sve zainteresirane gospodarstvenike da se jave i iskoriste sredstva.

U ime potpisnika ugovora, obratio se ugostitelj s bjelovarskog područja Nikola Belan, vlasnik ugostiteljskog objekta „Srce Bilogore“: „Hvala županu Marušiću i njegovom timu koji su prepoznali naše potrebe i osigurali nam sredstva kojima možemo opremiti naše prostore u kojima obavljamo djelatnosti“, poručio je Belan.

Zadovoljan mjerom je i vlasnik obrta Bar-Kop Dalibor Bartolić koji se prijavio na mjeru za implementaciju obnovljivih izvora energije: „Zahvaljujem se županu i Županiji na potpori, mi koristimo ovu mjeru koja će nam smanjiti troškove u našem poslovnom prostoru i unaprijediti proizvodnju“, kazao je Bartolić.

Nema postova za prikaz