U prometnoj nesreći pokraj Bjelovara smrtno stradao 46-godišnji vozač motocikla

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska, ilustracija

U jučerašnjoj prometnoj nesreći u Velikom Korenovu pokraj Bjelovara, smrtno je stradao 46-godišnji vozač motocikla. Kako javlja Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, nesreća se dogodila sinoć, 8. lipnja oko 21.43 sati na ravnom cestovnom potezu u Velikom Korenovu.

Naime, 18-godišnjak je upravljao osobnim automobilom kutinskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje jer nije položio vozački ispit za upravljanje vozilima niti jedne kategorije, te je skretao na prilazni most, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te ne vodeći pritom računa o položaju svog vozila i smjeru kretanja. Uslijed toga, u lijevi bočni dio automobila prednjim je dijelom udario motocikl bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji muškarac. Motociklist se kretao u istom smjeru, istim kolničkim trakom i u tom trenutku pretjecao osobni automobil po lijevoj prometnoj traci, a da se ni on prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te ne vodeći pritom računa o položaju svog vozila i smjeru kretanja.

Nakon sudara, motocikl se odbio i pao zajedno s vozačem na kolnik, a potom nastavio kliziti po prilaznom mostu te se zaustavio na mekanom terenu. Osobni automobil nastavio se nekontrolirano kretati po prilaznom mostu i mekanom terenu te prednjim dijelom udario u stablo gdje se zaustavio. Vozač motocikla je za vrijeme vožnje na glavi imao zaštitnu kacigu, ali je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.
U prometnoj nesreći, tjelesne ozljede zadobio je 18-godišnjak koji je prevezen vozilom Hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći. U trenutku prometne nesreće, u osobnom automobilu kao putnici nalazili su se 22-godišnjak i četverogodišnje dijete koji nisu zadobili tjelesne ozljede.

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Bjelovar. Po nalogu zamjenice, od vozača osobnog automobila izuzeti su uzorci krvi i urina zbog analize na prisutnost alkohola. Tijelo smrtno stradalog prevezeno je na Odjel patologije gdje će se po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru obaviti obdukcija. Na mjestu događaja, promet državnom cestom je od 22.30 sati do 00.30 sati bio zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim pravcima.

Nema postova za prikaz