Antunovo u Tomašici

Sutra (13.lipnja) je Sveti Antun Padovanski, koji se posebno slavi u župi svetog Tome apostola uTomašici. Sveti Antun se pamtivjeka tamo štuje te i ove godine Antunovo svečanije obilježava. Župnik Tomislav Fridl poziva sve da se pridruže:

Sveti Antun zaštitnik je djece i izgubljenih stvari. Od davnine u našem narodu drag i poštovan Svetac. Stoljećima čašćen i posjećivan u našem narodu napose u Župi Tomašica. Radosni smo što i ove možemo pozvati vjernike našeg moslavačkog kraja na proštenje, u četvrtak 13. lipnja. Sveta misa jutarnja u 9 sati bit će za naše branitelje. Podnevna sveta misa u 11.00 sati. Ugostiti ćemo župu Ozalj čiji župnik i dekan Ivan Bakšić će predvoditi Misno slavnje, a Ozaljski zbor će pjevati. Poslijepodne, u 17.00 sati, bit će Sveta Misa i Blagoslov djece i ljiljana, što će voditi župnik Marijan Culjak.

HVIDRA  i njeni članovi, s područja grada Garešnice te općina Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica, zajedno sa ribičima i lovcima pripremaju ručak za sve, nakon mise u 11 sati. Bit će upriličen i Mali sajam OPG-ova u organizaciji TZ Sjeverna Moslavina, a proštenje će pratiti i revija kočija“, napominju uz poziv iz župe Tomašica, na zajedničku proslavu Antunova.

Nema postova za prikaz