Garešnica Infinity Festival ovoga petka i subote u Garešnici

U tijeku su završne pripreme za Garešnica Infinity Festival, koji će se ove godine po prvi puta održati tijekom dva dana, u petak 14. i subotu 15. lipnja. Za ovaj festival popularizacije znanosti i glazbe, Turistička zajednica Sjeverna Moslavina na temelju Javnog poziva za turistički nerazvijena područja i kontinent dobila je nešto manje od 10 tisuća eura.

U petak će na Gradskoj tržnici u Garešnici od 9.45 biti svečano otvorenje GIF-a, a od 10 sati slijede STE(A)M radionice za djecu na kojima će, među ostalima, sudjelovati i garešnički školarci i vrtićanci. Ukupno će biti oko 40 radionica, koje će biti raznolike tako da će svatko moći naći nešto za sebe, a očekuje se oko 1000 posjetitelja. Na ovogodišnjim će radionicama biti više robotike nego inače, dok će 2/3 radionica biti novih, saznajemo od predsjednice Udruge SFERIA, koja je sadržajni organizator, Margarete Miloš.

Program GIF-a se u subotu, 15. lipnja seli u garešnički Centar za posjetitelje. Ondje će od 10 sati započeti predavanje Krešimira Čanića „Homo sapiens – od kuda smo došli, gdje smo sada i kamo idemo?“, u 11 sati bit će predavanje Gorana Hudeca „Povratak na Mjesec“, dok je za podne zakazano otvorenje izložbe o Milojku Vuceliću.

Ovogodišnja je posebnost GIF-a i humanitarna akcija, pa će ga tako po prvi puta posjetiti djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci za koje je, uz pomoć Old timer kluba Kurbla, osmišljen poseban program tijekom petka i subote.

Poziv na GIF upućuju direktorica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak, kao i predsjednica Udruge SFERIA Margareta Miloš.

Nema postova za prikaz