Županijska vatrogasna vježba održana u Garešnici

Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, u suradnji s ostalim operativnim snagama, danas je provela županijsku vježbu „Garešnica 2024.“, odlukom župana Marka Marušića. Održana je na garešničkom jezeru Skresovi, s gotovo 180 sudionika i više od 30 vozila s područja cijele županije, izdvojio je županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger. Osim operativnih snaga, dodaje, bile su uključene i žurne službe:

Ovo je druga vježba ove godine, kao priprema za rizične situacije i koordinirano djelovanje u rješavanju izazova, napomenula je načelnica Stožera Civilne zaštite BBŽ, zamjenica župana Marija Jungić:

Vježba je provedena kroz tri radne točke: spašavanje utopljenika na jezeru, zatim iz ruševina uslijed naleta traktora i udarca vozila u objekt te kroz gašenje požara otvorenog prostora i traženje nestale dezorijentirane osobe u šumi, za što je angažiran i HGSS, s potražnim psima. Bile su uključene sve Javne vatrogasne postrojbe, više općinskih zajednica i DVD-a, kako bi se pokazala sinergija snaga na terenu, naglasio je domaćin, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe i Vatrogasne zajednice grada Garešnice Tomislav Kunješić:

Po završetku je održana smotra sudionika i predaja prijavka županijskog vatrogasnog zapovjednika Josipa Hegera županu Marku Marušiću. Tijekom vježbe, u Garešnici su se čuli zvuci sirena hitnih službi, o čemu se obavijestilo građane i kroz medije, da se ne uznemiruju.

Nema postova za prikaz