Održana sjednica garešničkog Gradskog vijeća

Minuta za svaku točku dnevnog reda, uz detaljna pisana obrazloženja svake, bila je potrebna za današnju sjednicu Vijeća Grada Garešnice.

Zeleno svjetlo dobila su izvješća gradskih tvrtki, Zajednice tehničke kulture, kao i izmjene nekoliko programa u ovogodišnjem proračunu. I on sam je prošao rebalans, a među stavkama koje su prošle promjene su neke zbog kojih će se grad zadužiti. Valja naglasiti da će time biti izvršeni važni zahvati, od kojih je 50 posto novca, već osigurano kroz EU fondove.

Primjerice, tu je nadogradnja objekta vrtića u Svačićevoj ulici, čime se osigurava dodatni smještaj za 60 polaznika. Tim novcem zahuktat će i uređenje Nazorove ulice, gradskog trga, parka za pse na gajinskim livadama te privesti kraju rekonstrukcija odlagališta „Johovača“ radi proširenja kapaciteta.

Rebalansom se povećava i stavka za jednokratne nagrade liječnicima za rad na području grada, kao i ona za stipendiranje studenata medicine i u Garešnici se nadaju da će paralelno rasti i broj korisnika ovih mjera.

Nema postova za prikaz