Daruvarske toplice objavile natječaj za izbor izvođača radova

Nakon završetka prethodnog savjetovanja, Daruvarske toplice objavile su javno nadmetanje za postupak: Nabava radova i opremanje, u sklopu EU projekta „Unaprjeđenje ponude lječilišnog i wellness turizma Daruvarskih toplica kroz razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“  koji je financiran iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Procijenjena vrijednost nabave je 12.165.5420,84 eura, a obuhvaća radove: izgradnje novog rekreacijskog centra, rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih smještajnih jedinica i izgradnju novih termalnih bazena te opremanje svih navedenih objekata.

Javno nadmetanje za odabir izvođača objavljeno je u nacionalnom i Europskom oglasniku javne nabave (TED). Odabir ponude izvršit će se po kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude te će se osim cijene dodatno bodovati i kriterij kvalitete. Nakon završetka postupka nabave i odabira najpovoljnije ponude sklopit će se ugovor s odabranim ponuditeljem te je očekivani početak izvođenja radova kraj rujna, odnosno početak listopada 2024.“, pojašnjava ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković dodajući da je u tijeku i prethodno savjetovanje za odabir stručnog nadzora izvođenja radova izgradnje i rekonstrukcije turističke infrastrukture.

Zadovoljstvo zbog činjenice da ovaj vrijedan projekt sada ulazi u fazu konkretne realizacije izrazio je i župan Marko Marušić. „Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač Daruvarskih toplica puno očekuje od ovog projekta koji je ključan za daljnji razvoj zdravstvenog turizma na području naše županije i upravo zato izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da projekt ulazi u fazu konkretne realizacije. Nama kao osnivaču u interesu je da izgradnja krene što prije. Svjesni smo važnosti projekta i koristi koje će njegova realizacija donijeti ne samo Toplicama, nego i gradu Daruvaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u cjelini“, ističe župan Marušić.

Modernizacija i revitalizacija Toplica od velike je važnosti i za grad Daruvar, a toga je itekako svjestan i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček. „Daruvarske toplice su jedan od zaštitnih znakova grada Daruvara i zato nas iznimno veseli realizacija ovog projekta. Njime će se značajno unaprijediti ponudu Daruvarskih toplica, a to bi trebalo donijeti i veće prihode što je svakako u interesu Grada Daruvara“, zadovoljno ističe gradonačelnik Lneniček.

Nema postova za prikaz