Na blagdan zaštitnika, Općina Ivanska proslavila svoj dan

Blagdan je Svetog Ivana Krstitelja, kada svoj dan slavi Općina Ivanska. Prije svečane mise, ispred istoimene Župne crkve blagoslovljen je kip sveca zaštitnika te su odane počasti uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima. Općinsko vijeće održalo je svečanu sjednicu, koju je otvorila predsjednica Mirela Roviščanec i naglasila zajedništvo jer vjećnici donose jednoglasne odluke.

Načelnik, Željko Mavrin osvrnuo se na učinjeno tijekom proteklih godinu dana. Uređenje okoliša, zelenih površina, autobusnih stajališta, opremanje učionica škole novim namještajem, potpore za udruge, uređenje šest kilometara biciklističke staze, samo su neke od spomenutih aktivnosti. Cilj svih je poboljšati kvalitetu života mještana. Tako su uključeni u program „Zaželi”, radi skrbi za starije mještane, dok, usmjereni na budućnost, žele zadržati mlade obitelji, za koje također provode mjeru potpora za rješavanje njihova stambenog pitanja. Također, traje provedba pripremnih radnji za izgradnju novog vrtića, u obnovu kreće mjesni dom u naselju Đurđic. No, u Općini Ivanska svjesni su da ih čekaju brojni izazovi, među kojima i uređenje oronulih prometnica. Stoga je lijepa vijest da u obnovu ide i dionica koja prolazi kroz Staru Ploščicu.

Uz najavu novih zahvata, na prometnu problematiku osvrnuo se i župan Marko Marušić te mještanima čestitao Dan općine i blagdan sv. Ivana Krstitelja. Među cestama koje očekuju renovaciju bit će upravo ova koja povezuje Srijedsku i Staru Ploščicu, na kojoj se modernizacija očekuje sredinom srpnja, istaknuo je Marušić.

Čestitke u ime načelnika i gradonačelnika, prenio je Silvestar Štefović, načelnik općine Štefanje i istaknuo važnost suradnje. Susjedne općine si uvijek međusobno pomažu, a sve češće i konkretnije povezuju. Primjer su zajednički komunalni redar, ali i turistička zajednica. Zajedničko im je i komunalno poduzeće, uspješno surađuju vatrogasne zajednice i škole, što je dobar recept za budućnost ovih malih općina, dodao je Štefović te čestitao Dan općine.

Podijeljena su općinska priznanja i povelje. Mladen Marinković dobitnik je Povelje općine Ivanska kao počasni građanin. Nagradu za očuvanje i promicanje kulturne baštine Stare Ploščice dobila je Verica Kobra, dok je za očuvanje nasljeđa Domovinskog rata nagradu dobio Klub 2/105 pješačke brigade. Za promicanje škole nogometa NK Ivanska nagradu je primio Vedran Lukec dok je vlč. David Andreić primio nagradu za inicijativu i očuvanje Župne crkve Sv. Ivana Krstitelja u Ivanskoj.

Nema postova za prikaz