KUC „Mato Lovrak“ poziva na projekciju filma „Vlak u snijegu“

Foto: Općina Veliki Grđevac

„Osjeti knjigu riječ po rič“ novi je projekt Kulturnog centra „Mato Lovrak“ iz Velikog Grđevca i Udruge „Sretna škola“ iz Širokog Brijega. U sklopu projekta, Kulturni će centar sa svojim partnerima kroz aktivnosti razvijati svijest o važnosti kulture čitanja, razmijeniti iskustva i znanja o inkluzivnim knjižnicama u osnovnim školama te kulturu učiniti dostupnijom djeci s tjelesnim oštećenjima.

Među prvim planiranim aktivnostima su Okrugli stol o inkluzivnim knjižnicama, koji će se održati ovoga četvrtka, 27. lipnja od 10 sati u ŠRC „Kukavica“, a gdje će knjižnicu iz Širokog Brijega predstaviti književnik i urednik tamošnjeg dječjeg časopisa Miro Naletilić, te kviz „Rič po rič“ koji je zakazan istoga dana od 11.45. Partnere na projektu toga dana očekuje i obilazak Lovrakovog centra, šetnja Stazom prijatelja prirode te radionica izrade tijesta i pečenje kruha u krušnoj peći. Od 21 sat u Lovrakovom će centru biti javna projekcija filma „Vlak u snijegu“ prevedenog na hrvatski znakovni jezik, na koju su svi pozvani, uz napomenu da ponesu dekicu s obzirom na to da je projekcija na otvorenom prostoru.

Provedba projekta bit će većim dijelom financirana kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, a ugovore o financiranju u Mostaru je početkom lipnja uručio ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić. Za provedbu ovog projekta, Ministarstvo je KUC-u „Mato Lovrak“ odobrilo nešto manje od 9 tisuća eura, dok je partneru iz BiH odobreno 16 tisuća eura.

Nema postova za prikaz