Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 89-godišnjakom koji je uhićen zbog pokušaja ubojstva supruge

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska/ilustracija

U posljednjem ovotjednom izvješću PU bjelovarsko-bilogorske ističe se dovršeno kriminalističko istraživanje nad 89-godišnjim muškarcem koji je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva ženske osobe, odnosno femicid.

On je u noći 26. lipnja u stanu u Bjelovaru hladnim oružjem teško ozlijedio 83-godišnju suprugu zadavši joj nekoliko udaraca u predjelu glave i vrata. Žena je zadobila teške tjelesne ozljede i pružena joj je liječnička pomoć, dok protiv muškarca, koji je predan pritvorskom nadzorniku, slijedi kaznena prijava. Iz policije podsjećaju kako je od travnja na snazi novi kazneni zakon koji uključuje femicid, a na području naše županije od tada su zabilježena već dva takva slučaja. Uz to, policija pohvaljuje sugrađane koji su čuli da se nešto događa i o tome obavijestili policiju.

Evidentirane su i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U njima su dvije osobe lakše, a jedna teško ozlijeđena. Riječ je o 58-godišnjem biciklistu koji je jučer poslijepodne u Grubišnom Polju krećući se nizbrdo izgubio kontrolu, zahvatio bankinu i pao na kolnik te dobio teške ozlijede glave opasne po život.

I ovoga vikenda policija najavljuje pojačane aktivnosti kontrole tzv. četiri glavne ubojice u prometu. Uz to, dodatno danas do podne na županijskom području provode akciju na korištenje sigurnosnog pojasa i upotrebu mobitela pri vožnji.

Podsjetimo i kako građani vlasnici oružja, kojima je oružni list izdan prije 1. studenog 2018. godine, trebaju doći u nadležnu policijsku postaju radi produženja.

Nema postova za prikaz