Počele online prijave osmaša za upis u željene srednje škole

Nakon prijava u sustav u svibnju, gotovo 41 tisuća osmaša u Hrvatskoj danas počinje unositi online prijave za upis u srednje škole. Planirani broj slobodnih mjesta je čak osam tisuća više, a ovaj prvi krug upisa traje do 8. srpnja.

Srednja škola „August Šenoa“ u Garešnici otvorila je 120 mjesta u osam obrazovnih programa. Četverogodišnji su Opća gimnazija, Turističko- hotelijerski komercijalist i Grafički tehničar, a preostalih pet su trogodišnji strukovni programi Instalater grijanja i klimatizacije, Stolar, Kuhar, Konobar i Frizer. Iako je posljednjih godina bilo problema s upisima u gimnaziju, ove godine to neće biti slučaj, saznajemo od ravnatelja SŠ, Roberta Kelečića

Uvjeren da će ove godine upisati gimnazijski razred, dodaje da škola nudi i mogućnost smještaja u mješoviti učenički dom u kojem se otvara 50 mjesta. Prijave za učeničke domove kreću 1. srpnja, a upisi su nakon što budu poznati rezultati upisa u srednju školu u prvom, ljetnom roku.

Podsjećamo, nedavno je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić uručio ravnatelju SŠ ključeve novog kombi vozila, što će uvelike utjecati na kvalitetu rada, ali i na siguran prijevoz djece i nastavnika.

Nema postova za prikaz